Reduser boutgifter ved disse enkle tipsene

Boutgifter og alle kostnader tilknyttet bolig (verktøy, møbler, vedlikehold og reparasjoner) kan utgjøre en stor andel av din månedlige inntekt. Vi foreslår ikke at du skal bo i en iglo eller et lite skur (til tross for at disse sannsynligvis er billigere), men folk overser ofte muligheter til å spare penger i denne kategorien.

Reduser-boutgifter

Reduser leieutgifter

Boligleie kan utgjøre en stor andel av din månedlige inntekt. Mange ser på leie som en konstant del av de månedlige utgiftene, men det er det ikke. Her er noen tiltak du kan gjøre for å redusere leieutgiftene:

  • Flytt til en billigere bolig. Åpenbart, kan en billigere bolig ikke være like fin – den kan være mindre, mangle en privat parkeringsplass, eller ha en mindre attraktiv beliggenhet. Husk at jo mindre du bruker på leie, jo mer kan du spare til å kjøpe deg ditt eget sted. Bare vær klar over kostnadene som er knyttet til flytting og leveutgifter tilknyttet beliggenheten på den nye boligen.
  • Bo sammen med noen. Å leve alene har noen fordeler, men økonomisk sett, så er det luksuriøst. Hvis du leier en større bolig med romkamerater, vil leiekostnadene dine gå betraktelig ned, og du vil få mer bolig for pengene. Men når det er sagt så må du være i et delehumør. Romkamerater kan være utfordrende til tider, men de kan også være et pluss – du kan møte alle slags typer mennesker, og du kan ha noen andre å skylde på når kjøkkenet er rotete.
  • Forhandle på leieøkningen. Hvert år (som oftest) vil eieren av utleieboligen øke leiepriser opp en viss prosent. Stå opp for deg selv! Du har ofte mer forhandlingsmakt og innflytelse enn du tror. En fornuftig eier vil ikke miste gode leieboere som betaler på tid og som tar vare på boligen. Å finne nye leieboere tar tid og energi. Ved å forhandle på den årlige prosentøkningen kan man spare mye på langsikt, fordi man motvirker en rentes rente-effekt på kostnadene.
  • Kjøp framfor å leie. Å kjøpe ditt eget sted kan ses på som veldig kostbart, men i lengden vil det være billigere å eie enn å leie, og du har noe av verdi til slutt.

Reduser boligeier-utgifter

Som enhver boligeier vet, kan boliger suge opp penger. Du bør være spesielt forsiktig med pengene til dette området på budsjettet.

  • Vær klar over hva du har råd til. Ikke gjør feilsteg ved å overkjøpe når du kjøper et hjem. Uavhengig om du kjøper ditt første hjem eller kjøper en dyrere eiendom, få oversikt over realistiske tall før du gjennomfører kjøpet. Hvis for lite penger er tilgjengelig for behov og ønsker – for eksempel turer, spise ute, hobbyer – så kan ditt nye drømmehus bli et økonomisk fengsel. Kalkuler hvor mye du har råd til å bruke månedlig på et hjem.
  • Lei ut et rom. Fordi å selge boligen for å kjøpe en billigere bolig kan være mye styr, vurder å ta inn en leieboer for å redusere dine månedlige boutgifter.
  • Refinansier lånene dine. Dette tiltaket ser ut som en åpenbar tanke, men overraskende mange folk er ikke oppdatert på rentesatsene. Hvis renten er lavere enn når du fikk ditt nåværende lån, kan det være mulig å spare penger ved refinansiering. Dette kan ofte bli komplisert hvis man har et lån som er fordelt på to personer, billig rådgivning av advokat kan fås gjennom denne siden (reklame). 
  • Reduser levekostnader. Noen ganger må du bruke penger for å spare penger. Gamle kjøleskap, for eksempel, kan sløse store mengder strøm. Å innføre tiltak for å spare penger på oppvarming eller vannforbruk er både godt for lommeboken og miljøvennlig. Eksempler på enkle tiltak er sparepærer, varmepumpe eller vannstrømregulatorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *