Hvordan begynne å tjene ekstra

Hva ville 100 kr eller 3000 kr ekstra i uken bety for deg? Du tror kanskje det ikke er mulig, men disse idéene for ekstra inntekt gjør det til et realistisk mål.

Økonomibloggen
Økonomibloggen

Hva er de syv inntektskildene?

De fleste har én inntektskilde: jobben. Å bygge flere inntektsstrømmer er en av nøklene til finansiell frihet og langsiktig velstand. Hvis du ønsker å diversifisere inntektskildene dine, start med å vurdere disse syv inntektskildene.

 1. Opptjent inntekt: Dette er penger du tjener ved å gjøre noe.
 2. Profittinntekt: Penger du tjener når du selger noe for mer enn det koster deg.
 3. Renteinntekter: Dette er penger du tjener når du låner ut pengene dine til noen eller noe annet. For fordelen med å ha tilgang til pengene dine mottar du et gebyr. Det gebyret kalles renter.
 4. Utbytteinntekt: Når du kjøper aksjer i individuelle selskaper, vil de returnere noe av overskuddet til aksjonærene i form av utbyttebetalinger.
 5. Leieinntekter: Historisk sett har leieinntekter kommet fra eiendomsinvesteringer, som et hus, et lager eller en butikk.
 6. Kapitalgevinster: Når du investerer i en eiendel og senere selger den eiendelen for mer enn det du betalte, er forskjellen kapitalgevinster. Hvis du kjøpte aksjer for $20 per aksje og solgte for $23, representerer økningen på $3 per aksje kapitalgevinsten din.
 7. Royaltyinntekt: Dette er penger du mottar når noen andre selger produktene dine, og du mottar en andel av salget. Noen vanlige eksempler inkluderer royalty til bøker som betales til forfattere og sangavgifter som betales til låtskrivere.
Mange velstående mennesker utnytter alle disse syv inntektskildene. De av oss som ikke er velstående kan kanskje ikke bruke alle syv, men selv noen få kan utgjøre en stor forskjell.

Er du klar til å finne ut hvordan du kan utnytte flere inntektsstrømmer? La oss ta en nærmere titt.

Hvordan du kan utnytte fem av de syv inntektsstrømmene med en beskjeden lønn

Du trenger ikke å gjøre alt for å dra nytte av flere inntektsstrømmer. Her er noen praktiske måter å diversifisere:

Øk din opptjente inntekt med en sidehustle

Hvis du jobber for en arbeidsgiver, har du ingen kontroll over hvor mye du tjener. Jada, du kan alltid be om en lønnsøkning, men avgjørelsen ligger hos sjefen din. Du kan imidlertid starte en sidehustle, en ekstrajobb du jobber ved siden av din vanlige jobb for å få inn mer penger.

Hva kan du gjøre for å få ekstra inntekt? Du har sikkert en verdifull ferdighet noen vil ha.

 • Er du flink med kunst og håndverk? Selg varene dine på Finn. Mens noen mennesker kan tjene mye penger, er det ikke tilfellet for de fleste. Vær realistisk og innse at det er utfordrende å fange hva en håndlaget gjenstand er verdt.
 • Er du flink til å lære andre? Vurder å lage et Udemy-kurs. Hvis du er god på video, søk etter kursene som tilbys der, hvordan timene ser ut og prisen på timen. Så lag et kurs som er bedre. På grunn av Udemys priser kan det hende du ikke har full kontroll over kostnadene for kurset ditt. Omtrent 28 % tjener mellom 5000 kr og 50 000 kr.
 • Hvis du har en bachelorgrad og liker å undervise, kan du undervise i engelsk til barn og voksne over hele verden via nettbaserte videotimer. Du vil ofte tjene 50-100 kr per 25-minutters leksjon. Det er en veldig fleksibel sidejobb.

Generer profittinntekt ved å selge ting

Profittinntekt refererer til å selge varer for mer enn du betalte for dem, men la oss se litt annerledes på dette. Du kan også tjene penger på å selge noe du ikke lenger trenger eller bruker. Folk har fortsatt garasjesalg, men du kan selge tingene dine på nettet og ikke bekymre deg for at fremmede kommer hjem til deg.

Hvis du bestemmer deg for å selge på nett, har du noen alternativer. Mange selger brukte klær, sko, elektronikk, leker og andre gjenstander gjennom Finn. Du kan selge varene dine på Facebook Marketplace, Bookis eller Tise. Det kan til og med være et kjøp-og-salg-nettsted eller Facebook-grupper.

Du kan også tjene penger på å "kjøpe undervurderte varer og videreselge dem til en høyere pris". Dette er en fin måte å bruke dine hobbyer og interesser for å tjene penger. Hvis du er interessert i klær, bøker eller nesten alt annet, kan du bruke den kunnskapen til å oppdage undervurderte produkter. Da kjøper du dem og selger dem videre til en høyere pris.

Begynn å sortere gjennom ting du ikke trenger eller bruker, og prøv å selge dem.

Ja, du kan tjene renteinntekter

Det er mulig å tjene renteinntekter, men la oss være ærlig: det blir vanskeligere hele tiden. Du tjener renter når du setter inn penger på en høyrentende sparekonto, men rentene har vært utrolig lave i lang tid.

Et annet alternativ er crowdfunding av eiendomslån. Ved å plassere penger i crowdfunding av eiendomslån, kan selv den semiprofesjonelle investoren tjene renteinntekter i eiendomsmarkedet.

Du kan tjene leieinntekter selv om du ikke eier utleieeiendommer

Så du tror du ikke kan tjene leieinntekter fordi du ikke har inntektsproduserende eiendommer i investeringsporteføljen din? Tenk igjen. Du har kanskje det som trengs for å tjene litt ekstra på å leie ut eiendeler.

 • Lei ut boligen din: Tjenester som Airbnb kan hjelpe deg med å leie ut huset ditt.
 • Lei ut et ekstra rom: Med Airbnb trenger du ikke engang å leie ut hele hjemmet ditt – du kan leie ut bare ett rom.
 • Bilutleie: Getaround og HyreCar er to tjenester som lar folk leie ut kjøretøyene sine.
 • Lei ut dine personlige eiendeler: eksempler kan være kameralinser, bærbare datamaskiner, stativmiksere, popcornmaskiner, musikkinstrumenter eller droner.

Hvis du bestemmer deg for å leie hjemmet ditt, et rom, bilen din eller noe annet, husk at det du leier vil oppleve slitasje og må holdes i god stand. Vurder disse faktorene når du setter prisene dine.

Gjør kreativiteten din til royaltyinntekt

Royaltyinntekt er en utmerket måte å tjene penger på fordi du skaper noe én gang og tjener flere ganger i ettertid. Hvis du kan skrive programvare eller mobilapper, kan du selge dem og tjene royalty hver gang noen kjøper eller abonnerer på appen din. Et annet alternativ er å skrive en ebok, og legge ut denne for salg. På denne måten kan du generere inntekter i lang tid etter du har gjort "jobben".

Det har aldri vært enklere å tjene ekstra inntekt

Det er lettere enn noen gang å tjene ekstra inntekt, men den inntekten kommer ikke automatisk til deg. Før noen penger strømmer inn, må du begynne å gjøre noe. I hjertet av enhver forretningsidé er kjernen at du må løse et problem for noen. Hvis du har en løsning på problemet deres som passer deres budsjett, kan du bruke den løsningen til å tjene ekstra inntekt.

For å tjene litt penger ved siden av, må du følge disse tingene:

 • Finn ut om du har en tjeneste eller et produkt (selv om det er ubrukte ting i huset ditt) for å løse noens problem.
 • Finn personen som trenger det du har. Kanskje de er på Facebook og ønsker å kjøpe noe på markedet. Kanskje de er på LinkedIn og ønsker å ansette en frilansskribent eller sjef for sosiale medier. Det kan være at den lokale butikksjefen trenger noen til å oppdatere selskapets nettside.
 • Begynn alltid å lete etter kunder eller klienter gjennom "varme samtaler." Cold calling er å ta telefonen og ringe noen du ikke kjenner, og spørre om de trenger din tjeneste. Varmt kall er å ringe venner, naboer, kolleger, til og med slektninger. Husk at hver fornøyd kunde kan være en lenke til mange flere!
 • Ha en plan for hva du vil gjøre med de ekstra pengene, ellers vil de bli absorbert i hverdagen og du vil ikke se avkastning på tiden du har investert.

Ønsker du å tjene litt ekstra for å hjelpe deg med å spare til en datamaskin, en bil, en ferie eller et hjem? Du har det du trenger for å komme i gang! Den viktigste delen er å begynne. Ingenting vil skje hvis du holder deg klistret til denne skjermen og leser om mulighetene.

EntreprenørskapPersonlig økonomiProduktivitet

Økonomibloggen

Økonomibloggen har som mål å hjelpe deg med å forstå komplekse finansielle konsepter, forbedre investeringsferdigheter, og å lære deg håndtering av penger i det hverdagslige livet.