De 9 beste idéene for ekstrainntekt

Ved å sysle med en ekstrainntekt ved siden av fulltidsjobb kan man effektivt generere en bonusinntekt for å øke den totale inntekten i husholdningen. Dette kan øke sjansene dine for å nå dine økonomiske mål. Vi har her samlet 9 spennende idéer for ekstrainntekt i 2020.

Økonomibloggen
Økonomibloggen

De 9 beste idéene for ekstrainntekt

Under finner du en liste over de ekstrainntektene Økonomibloggen har mest tro på i løpet av det kommende året. Ved å generere ekstrainntekter ved siden av fast jobb, vil man øke sin totale inntekt som kan hjelpe deg med å nå dine økonomiske mål. Arbeidet som ligger bak realisering av hver ekstrainntekt er ulikt i arbeidsomfang og ferdigheter som kreves, noe som vil redegjøres i hvert enkelt tilfelle.

  • Starte en nisjenettside
  • Virtuell assistent
  • Korrekturlesing og skriving
  • Digital markedsføringskonsulent
  • Utvikle nettsider og programvare
  • Fotografering og videoproduksjon
  • Kjøpe og selge domener
  • Grafisk designer

1. Starte en nisjenettside

En nettside som er laget rundt en konkret nisje kan generere store inntekter i løpet av en måned med såkalt «affiliatemarkedsføring». Dette er penger som du i utgangspunktet ikke trenger å jobbe for. Idet øyeblikket samarbeidet med en affiliate-aktør er i gang og du har publisert lenken på nettstedet ditt, kan du tjene penger i lang tid bare ved at besøkende klikker på lenken eller kjøper et produkt via din lenke.

Populære affiliate-nettverk i Norge er Tradetracker, Adtraction og Tradedoubler. Dette er firmaer som kobler sammen annonsører, for eksempel nettbutikker, og deg som eier av nettsted som lenker til produktene og mottar provisjon av annonsøren. De forskjellige affiliate-nettverkene har ulike annonsører og ulike program, slik at det anbefales å sette seg inn i hva nettverkene tilbyr før man inngår et samarbeid med en annonsør. Det er også et sett med regler de forskjellige annonsørene setter som bruken av e-postmarkedsføring, sosiale medier og lenkebygging. Noen gir deg muligheten til å tilby rabattkoder til dine lesere.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 100 000 – 500 000+

2. Virtuell assistent

I en tid hvor digital økonomi er et av de sterkest voksende segmentene i økonomien, blir etterspørselen etter virtuelle oppgaver spesielt økende. Arbeidsoppgavene til en virtuell assistent kan være svært varierende. For eksempel, eieren av en liten bedrift trenger hjelp til å få gjort mange av oppgave som kreves når man driver en bedrift (det kan være alt fra å oppdatere bedriftens Facebook-side til å få bedriftens økonomi under kontroll).

Du kan jobbe som en virtuell assistent hvor som helst i verden så lenge du har en laptop. Dette gjør at denne jobben er perfekt for reiseglade og eventyrlige personer. Nå som bare flere og flere etablerer digitale bedrifter vil etterspørselen etter virtuelle assistenter bare øke i fremtiden.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 10 000 – 100 000+

3. Korrekturlesing og skriving

Hvis du er detaljorientert eller bare liker å korrekturlese, kan det å tjene penger på å kontrollere tekst være perfekt for deg. Det er en stor mengde med bloggere, nettsider og bedrifter som er på jakt etter korrekturlesere og vil betale godt for dine tjenester. Ikke bare kan du gjøre jobben fra hvor som helst i verden, du kan på mange måter definere din egen timelønn når du har opparbeidet deg en god portefølje av tidligere prosjekter.

I tilknytning til å korrekturlese andre sine tekster, kan du produsere tekster for bedrifter som driver blogg eller er interessert i innhold for en nettside. Jo flere nettsider som blir etablert jo større behov og etterspørsel etter denne typen jobb kommer til syne i fremtiden.

Mange har gode ferdigheter innen språk og kommunikasjon, slik at de ikke har behov for stort arbeid for å komme i gang med denne ekstrainntekten. Dermed kan denne typen jobb være en liten investering for potensielt stor profitt.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 10 000 – 100 000+

4. Digital markedsføringskonsulent

I en digital verden med stadig flere bedrifter vil behovet for synlighet og tilstedeværelse på nett være større enn noen gang. Ved å tilegne seg kompetanse innen SEO, Facebook Ads og Google Ads vil man stå sterkt i dette voksende markedet.

Som markedsføringskonsulent kan man ta på seg større og lengre samarbeidsprosjekter med klienter slik at man bygger en trygghet rundt ekstrainntekten.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 50 000 – 150 000+

5. Utvikle nettsider og programvare

Nettsider er for mange bedrifter helt essensielt for å beholde et forhold til sine kunder og etablere nye relasjoner. Med litt trening med bruk av en nettsidebygger (f.eks. WordPress eller Squarespace), vil du være i stand til å utvikle komplekse nettsider på relativt kort tid. Du kan raskt finne kunder lokalt og bygge nettsider for advokatbyråer, konsulentfirma, kirker, eiendomsfirma og oppstartsbedrifter.

En bonus for web-utviklere er å tilby en pågående vedlikeholdstjeneste for kunder, hvor du oppdaterer nettsiden kontinuerlig og sørger for at ingen feil oppstår. Dermed kan du generere månedlig inntekt i tillegg til fastsatte prosjektinntekter.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 100 000 – 350 000+

6. Fotografering og videoproduksjon

Innholdsmarkedsføring blir mer og mer utbredt, noe som resulterer i stor konkurranse blant bedrifter. For å opprettholde sin plass som en aktuell aktør, store som små bedrifter, er det helt avgjørende å produsere innhold for å holde på relasjonen til kundene sine.

Med stadig ny teknologi og innovasjon, trenger det ikke lenger å være særlig kostbart å kjøpe utstyr som gir høy kvalitet ved både fotografering og videoproduksjon.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 50 000 – 150 000+

7. Kjøpe og selge domener

Å investere i domener er en av de enkleste ekstrainntektene. Det er ikke noe annet sted du kan få en 1000 % avkastning på pengene på relativt kort tid (mindre enn 90 dager i noen tilfeller). Domener er som eiendom på internett og blir bare mer og mer verdifullt. Denne store veksten er knyttet til hvor enkelt det har blitt å utvikle en nettside, flere er villige til å betale store summer for å få akkurat det domenet de ønsker.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 50 000 – 250 000+

8. Grafisk designer

Utforming og design for å skille seg ut i den store mengden av nettsider og brukere på nett er i dag svært ettertraktet. Med ferdigheter i digitale verktøy som Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign og liknende, er du godt utrustet til å utføre frilansprosjekter innen grafisk design.

Store fordeler med denne typen frilans er at du kan jobbe hvor som helst i verden og prosjekter finnes i alle størrelser og på alle kompetansenivå. En bonus er å produsere digitale produkter for salg (f.eks. plakatdesign, webdesign), slik at du kan generere en passiv inntektskilde.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 100 000 – 300 000+

9. Produsere e-læringsmateriell

Hvis du liker konseptet med å lære bort kunnskap, men du ikke ønsker å jobbe som lærer på fulltid, kan du bli en e-lærer. Du kan produsere et e-læringskurs som inneholder flere moduler innenfor et tema og ta betalt for tilgang til dette innholdet. Dette krever mye energi og arbeid i startfasen og det kan være vanskelig å markedsføre kurset, men når det først er på plass kan det bare fortsette å generere inntekter.

Du kan tilby kurset på din egen nettside eller på en e-læringsplattform, slik at Udemy eller Skillshare. Ved å tilby på egen nettside kan du kombinere ekstrainntekten med andre former for ekstrainntekt, f.eks. affiliate-markedsføring.

Ekstrainntekt omsetningspotensial: 50 000 – 200 000+

Se enda flere idéer på ekstrainntekt i vår e-bok:

E-bok: 99 idéer for å tjene penger
Noen ganger strekker ikke inntektene fra din faste jobb til for å nå alle dine økonomiske mål. I denne e-boken har vi samlet 99 idéer som du kan bruke for å generere ekstra inntekt.

Hva er en ekstrainntekt?

En ekstrainntekt er hva som helst som gjør det mulig for deg å generere ekstra penger utenfor fulltidsjobben. Det beste og verste med ekstrainntekter er at du bokstavelig talt kan generere penger ved å gjøre hva som helst. Du kan ofte arbeide hjemmefra eller andre steder i verden.

Problemet for mange med ekstrainntekt er at de velger å bruke tiden på noe som tar mer tid enn det skaper. Ikke alle ekstrainntekter er like siden noen kan generere mye mer penger enn andre. Det betyr ikke at å gå tur med en hund for et ekstra hundrelapper i løpet av en måned slik at du kan spare ikke er verdt det, men det er definitivt ikke en ekstrainntekt som er mulig å skalere. Før du starter med en ekstrainntekt er det viktig å forstå at med den rette tankegangen og strategien er det mulig å tjene de virkelige store summene.

Å tenke på skalerbarhet av ekstrainntekten før du starter med arbeidet vil det hjelpe deg med å generere så mye penger som du ønsker fra ekstrainntekten. Se bort fra ekstrainntekter som er begrenset av din egen tid og se heller på ekstrainntekter som har et potensial for skalering.

Begrenset til din tid

Potensial for skalering

Måke snø

Starte et selskap for snømåking

Være barnepassere

Utvikle en plattform for foreldre og barnepassere

Klippe plener

Leie ut gressklippere

Tenk på dette når du går gjennom prosessen om å etablere din egen ekstrainntekt. Jo større vekst- og profittpotensial idéen har jo mer penger kan du generere fra den. Men viktigst av alt for valg av ekstrainntekt er det å finne noe du liker å gjøre og har overskudd til å gjøre i tillegg til din fulltidsjobb.

EntreprenørskapPersonlig økonomiTeknologiProduktivitet

Økonomibloggen

Økonomibloggen har som mål å hjelpe deg med å forstå komplekse finansielle konsepter, forbedre investeringsferdigheter, og å lære deg håndtering av penger i det hverdagslige livet.