9 plattformer hvor du kan selge dine brukte gjenstander

Det har blitt mer populært blant nordmenn å kjøpe brukte bøker, møbler og sportsutstyr de siste årene. Du kan enkelt tjene penger ved å selge klær du ikke lenger bruker eller gjenstander som bare står og samler støv.

Økonomibloggen
Økonomibloggen

Med den økende trenden av bruktkjøp har det dukket opp flere plattformer som forsøker å gjøre salgsprosessen mest mulig sømløs for brukerene. I denne artikkelen vil vi presentere de plattformene som har fått størst fotfeste i det norske markedet og som du kan bruke for å selge dine brukte gjenstander.

Finn.no

Finn.no har lenge vært Norges største markedsplass for salg og kjøp av brukte varer. I følge Finn omsettes det varer og tjenester for en verdi av 685 milliarder hvert år. Her finner du gode muligheter for salg og kjøp av eiendom, bil, båt, elektronikk og hvitevarer, klær, møbler og sportsutstyr. Du kan med andre ord selge det aller meste på Finn og de fleste velger nettopp Finn fordi det er den mest kjente plattformen i Norge.

Finn.no
Skjermbilde fra Finn

Tise

Tise er en app som virkelig har fått fotfeste de siste par årene. Appen tilbyr salg av brukte klær og interiørartikler, som i hovedsak retter seg mot kvinner mellom 18 og 35 år.

Man kan si at Tise er en blanding av Finn og Instagram, og gründerne av Tise har satset stort på å inkludere et sosiale medier aspekt i appen. På denne måten er det enklere å bygge seg opp en profil med en fast følgerbase hvor du kan promotere gjenstander du vil selge.

Tise
Skjermbilde fra Tise

Bookis

Bookis er en nettbokhandel hvor man kan kjøpe både nye og brukte bøker. Appen gjør det enkelt å selge bøker du har liggende - direkte fra din egen dørmatte. Avisbudet henter boken du ønsker å selge på dørmatten din, og leverer til kjøper i løpet av noen få dager. Gjelder for store deler av landet, men dessverre ikke hele. Du kan sjekke denne siden for se om du bor der Bookis tilbyr henting på dørmatten.

Bookis
Skjermbilde fra Bookis

Fri flyt

Fri Flyt er et norsk sportsmagasin, med fokus på friluftsliv, skisport, klatring og vannsport. Nettsiden tilbyr også et bruktmarked hvor hvem som helst kan selge sportsutstyret sitt. Fordelen med å selge utstyret på Fri Flyt er at annonsene også blir lagt ut på utemagasinet.no og norsk-klatring.no, slik at du når mange som er interessert i sport og friluftsliv.

Fri Flyt Bruktmarked
Skjermbilde fra Fri Flyt

Epla

Epla er en markedsplass for salg og kjøp av håndverk, klær og interiørartikler. Markedsplassen har spesielt stort utvalg av ting som folk har designet og laget for hånd. Dersom du ønsker å selge håndverk du har laget kan du opprette en egen Eplabutikk gratis, som er tilpasset å selge slike produkter.

Epla
Skjermbilde fra Epla

Letgo

Letgo ble startet opp i USA i 2015, og ble lansert i Norge i 2016. Fokuset hos Letgo er at det skal gå lynkjapt å legge ting ut for salg. Noe som bidrar til å legge ut ting raskt for salg er Letgos bildegjenkjenningsfunksjon, som automatisk setter en tittel på innlegget for deg. Man tar et bilde av gjenstanden man ønsker å selge, trykker publiser og så er annonsen ute. Man kan deretter gå inn og endre på den automatiske tittelen, oppgi pris og kategori.

Letgo
Skjermbilde fra Letgo

Shpock

Shpock er en markedsplass som ble utviklet i Østerrike og har prøvd seg i det norske markedet. Appen har i likhet med Finn.no en stor mengde med ulike kategorier og det er stor variasjon i gjenstandene som ligger ute for salg. I 2018 meldte Dagens Næringsliv at Schibsted hadde lagt ned Shpock-satsningen i Norge. Likevel er det fortsatt en del gjenstander som ligger ute for salg i Norge.

Shpock
Skjermbilde fra Shpock

Mascus

Mascus er en global markedsplass for kjøp og slag av tunge maskiner og tyngre kjøretøy. Her kan du selge og kjøpe anleggsmaskiner, traktorer, landbruksmaskiner, skogsmaskiner og lastebiler. Markedsplassen har landsspesifikke sider som er tilpasset hvert marked, altså en egen side for annonser i Norge.

Facebook-grupper / Facebook Marketplace

Facebook har de siste årene vokst mye på kjøp og salg av brukte varer. På det sosiale nettverket finnes det ekstremt mange kjøp/salg/gis bort-grupper du kan melde deg inn og legge ut ting for salg. Fordelen med disse gruppene er at de er ofte spesifikke for ulike områder, slik at hvis du ikke ønsker å sende varen kan du raskt møte noen i nærområdet. I tillegg kan du finne Facebook-grupper som er engasjert i nisjeinteresser, slik at du raskt når ut til en mengde av høyaktuelle kjøpere.

Facebook gruppe
Skjermbilde fra Facebook-gruppe
Personlig økonomiSparing

Økonomibloggen

Økonomibloggen har som mål å hjelpe deg med å forstå komplekse finansielle konsepter, forbedre investeringsferdigheter, og å lære deg håndtering av penger i det hverdagslige livet.